• Новак
Модерна Криптографија: Применета Математика за Енкрипција И Безбедност На Информации

Модерна Криптографија: Применета Математика за Енкрипција И Безбедност На Информации

Rating 
DEN 3.33

Достапност
Производот е достапен

Забелешка на издавачот : Производите купени од Продавачи На Трети Страни не се загарантирани од издавачот за квалитет, автентичност или пристап до какви било онлајн права вклучени во производот.Практичен Водич за Принципите И Безбедносните Практики На Криптографијата Користи криптографија во безбедносни ситуации во реалниот свет користејќи ги практичните информации содржани во оваа книга. Експертот за инфосек, Чак Истом, ги поставува основните математички вештини и целосно објаснува како да се имплементираат криптографските алгоритми во денешниот пејзаж за заштита на податоците. Откријте како да користите шифри и хаш, генерирајте случајни клучеви, ракувајте СО VPN и wifi безбедност и шифрирајте Vo IP, Е-Пошта и Веб-комуникации. Модерна Криптографија : Применетата Математика за Енкрипција и Безбедноста На Информациите опфаќа криптанализа, стеганографија и криптографски задни врати. Научете ја потребната теорија на броеви, дискретната математика И алгебрата Користат симетрични шифри, вклучувајќи феистел и шифри за замена-пермутација разберете ги асиметричните алгоритми за криптографија дизајнирајте с-кутии што ја максимизираат излезната нелинеарност распоредете криптографски хашсоздадете криптографски клучеви користејќи генератори на псевдо случаен број сообраќај користејќи ssl/tlssecure vpn, wifi И ssh комуникации со криптанализа и стеганографија истражете ги апликациите на владата, војската и разузнавачката агенција забелешка на издавачот : производите купени од продавачи на трети страни не се загарантирани од издавачот за квалитет, автентичност или пристап до какви било онлајн права вклучени во производот. Практичен Водич за Принципите И Безбедносните Практики На Криптографијата Користи криптографија во безбедносни ситуации во реалниот свет користејќи ги практичните информации содржани во оваа книга. Експертот за инфосек, Чак Истом, ги поставува основните математички вештини и целосно објаснува како да се имплементираат криптографските алгоритми во денешниот пејзаж за заштита на податоците. Откријте како да користите шифри и хаш, генерирајте случајни клучеви, ракувајте СО VPN и wifi безбедност и шифрирајте Vo IP, Е-Пошта и Веб-комуникации. Модерна Криптографија : Применетата Математика за Енкрипција и Безбедноста На Информациите опфаќа криптанализа, стеганографија и криптографски задни врати. Научете ја потребната теорија на броеви, дискретна математика и алгебра . Вработуваат симетрични шифри, вклучувајќи феистел и шифри за замена-пермутација. Разберете асиметрични алгоритми за криптографија. Дизајнирајте с-кутии што ја максимизираат излезната нелинеарност. Распоредување на криптографски хаш. Креирајте криптографски клучеви користејќи генератори на псевдо случаен број. Шифрирајте веб сообраќај користејќи SSL/TLS. Безбедни VPN, Wi Fi и SSH комуникации. Работете со криптанализа и стеганографија . Истражете ги апликациите на владата, војската и разузнавачката агенција.

Декларирани спецификации

Комплементите на стоката